PINEN OG PLAGEN LØBET

01.04.2014
- af Kjetil Havstein.

Søndag 30. marts gik turen til Mors. Det var mit 3. maraton indtil videre i år. Da jeg har bestemt mig for at satse på ultraløb igen, så har jeg brugt maraton som træning. Synes det er lettere at motivere sig til de lange ture, når man har nummer på brystet. Til gengæld så kræver det også at man klarer at sænke ambitionsniveaut. Ikke mindst fordi de lange konkurrencer ofte kommer i forbindelse med en hård træningsuge.

Ruten på Mors er smuk, kuperet, og veksler imellem asfalt og enkelte partier med grusvej. Ikke et løb man sætter personlig rekord til. Der var kun lidt over 30 løbere til start på den lange distance, så jeg blev løbende alene fra første meter. De første 21 km blev passeret med et gennemsnit lige over 4:00 pr. km. Det føltes let. Da jeg har planer om at løbe et 6 timers løb om 14 dage, bestemte jeg mig for at sætte tempoet en lille smule ned. Jeg mødte aldrig muren, og kunne faktisk øge tempoet de sidste 5 km, med et stort overskud. Kom i mål i tiden 2:57:20. Det viste sig at ruten var knappe 43,1 km, hvilket giver et gennemsnit på 4:07 pr. km. Det holdt til en solid 1. plads.

For mig er det mentalt vigtigt at kunne løbe et sådant løb, så kort tid før den lange konkurrence. 14 dage med nedtrapning plejer at fungere udmærket, for mig. Har stor tro på at jeg kan komme langt på de 6 timer, selv om der kan ske rigtig meget på så mange timer. Jeg har lagt planer for væske og energiindtag, og håber at det kan gøre at jeg kan holde dampen oppe hele vejen til mål.

Resultater fra Mors kan ses her. Billedet er fra løbet i 2013.